Profiltekst her!Arkiv
Kategorier


Siste innlegg

Annonser
Rideferie i Spania :)

Siden jeg begynte å gå har jeg alltid vært glad i hester. Jeg fikk min første hest da jeg var 9 år, og driver fortsatt på som forrytter på fritidet. Og alltid har jeg drømt om å ta en rideferie i varmere strøk, noe som er mulig å gjøre i stort sett hele verden.

 

Meg og Scirocco(Flying desert)

Så i mai i fjor gjorde jeg og noen hestevenninner alvor av drømmen. Vi reiste til Andalucia i Spania, nærmere bestemt den lille landsbyen Coin. ingen av oss kunne på forhånd sett for oss den lille oasen midt i landsbyen. Nede i en grønn og frodig dal ligger Miranda og Giles` hestegård. Vi fikk bo i en av de fire leilighetene som tilhører gården. Og det var litt av en utsikt fra leiligheten; en hvit eventyrhingst sto i en paddock like utenfor vinduet vårt.

 

Hver morgen fikk vi servert frokost på rommet før oppmøte til dagens høydepunkt: Ridetur i fantastisk natur, opp bratte åser, gjennom elever og den vakre andalusiske landsbygda. Vi erfarte at spansk riding også kan inkludere barbesøk med servering på hesteryggen!:)

 

 

 

Hestene var et kapittel for seg selv. De var vakre og veltrente med andalusisk blod, sympatiske og pålitelige. Det var tydelig at hestene behandles godt og med respekt.

Miranda og Giles er engasjerte og dyktige hestefolk som også tar godt vare på gjestene sine. Atmosfæren på gården var intim og varm og Miranda er en super kokk som serverte oss deilig hjemmelaget spansk lunsj når vi var slitne etter lange rideturer. På ettermiddagene var det herlig å slappe av ved bassenget med en bok og en San Miguel eller bare ligge og lytte til elvesuset.

 

En av dagene tok Giles oss med på dressur-show. Det var utrolig vakkert å se på disse flotte hestene som beveget seg nøyaktig slik de fikk beskjed om fra rytteren sin.

 

Vi hadde en fridag i løpet av oppholdet, og da dro vi på shopping til Malaga som ligger ca en times busstur unna. Malaga er en stor by med uendelig mange klesbutikker i alle prisklasser, så jeg skulle hatt litt mer tid her;) Vi var også en tur innom Picasso-museet. Er ingen stor fan av Picasso, men er jo artig å ha sett det likevel når man har muligheten:-)

Dette var en fantastisk rideferie og en opplevelse for livet for oss alle tre. Og for dere som vurderer rideferie i utlandet vil vi anbefale rideferie i Spania hos Miranda og Giles på det varmeste.

 

Vi betalte ca 7000 kr per pers for oppholdet på gården, og rundt 2000 kr for flybillett med norwegian. 9000 kr tilsammen syns jeg var absolutt verdt det med tanke alt vi fikk for pengene; godt utstyrt leilighet, 3 måltider om dagen, eget basseng, 4-5 timers ridetur hver dag og ikke minst en service som få kan måle seg med!

Den fineste tiden å dra hit på er fra april til mai, i følge Giles og Miranda. Det er da vårblomstringen står på for fullt, og så er det ikke for varmt enda. Senere på sommeren vil det gjerne være veldig tørt og varmt, og ikke så mange fine farger lenger.

Mer informasjon får dere på  www.horseridingspain.com

HER finner du også flere muligheter til å sitte på hesteryggen i hele verden.


  

realnormal
det så koslig ut (:

kommenter gjerne tilbake ♥
25.03.2011, 16:38
URL: http://realnormal.blogg.no
Ingvild
Åå det ser gøy ut :D Vakre hester!
25.03.2011, 16:40
URL: http://inor.blogg.no
Vilde
Ser herlig ut! Er hesteelsker selv jeg;)
25.03.2011, 16:41
URL: http://vilde53.blogg.no/
karitasverden
Ser ut som at dere hadde en fantastisk tur. Fikk veldig lyst å reise selv :)
25.03.2011, 16:46
URL: http://karitasverden.blogg.no
Hanne Lisa
Mange fine bilder :) Kos deg masse :)
25.03.2011, 16:48
URL: http://hannelisaa.blogg.no
♥ m a e n g / /
vanvittig fine bilder! :-) er utrolig annerledes å ri i utlandet. alle behandler hestene sine så annerledes og hestene oppfører seg mye mer annerledes! men spørs jo om stallen/rideferien man er på er seriøs eller bare tull. ser ut som du hadde det fantastisk :D
25.03.2011, 16:52
URL: http://maeng.blogg.no
Siri
Åh, det så kjempemorsomt ut! Den hvite hingsten var jo bare helt nydelig :O
25.03.2011, 16:52
URL: http://irisene.blogg.no
TVL
Så herlig, og fantastiske hester!
25.03.2011, 16:55
URL: http://tvl.blogg.no/
Karmaliving
Ja, jeg anbefaler ihvertfall dette stedet. De som drev det har livslang erfaring med hester, og var veldig flinke med både hestene og gjestene:-) Tror jeg vil dra tilbake hit om noen år!
25.03.2011, 16:55
URL: http://www.paaloffen.blogg.no
PAULINE ALISE
Åh, jeg har alltid hatt lyst til å dra på rideferie i Spania, etter at jeg så på en serie på TV for noen år tilbake. Hvor lenge var dere der? Kunne man ta med seg sin egen hest? :) Fint design på bloggen forresten, jeg føler meg på en måte litt hjemme her. :)) hihi
25.03.2011, 17:00
URL: http://iammeee.blogg.no
Nora
Kjempefine bilder! Og for en spennende tur! En slik ferie skal jeg også på en gang ; DD
25.03.2011, 17:02
URL: http://norasnerdal.blogg.no
Camilla Hauge
god helg ! : )
25.03.2011, 17:09
URL: http://ctee.blogg.no
Karmaliving
PAULINE ALISE: Tusen takk:-)Jeg tror ikke man kan ta med egen hest hit nei. Men det finnes kanskje andre stader man kan det..? Jeg ville uansett ikke tatt med hest fra norge til et så varmt strøk med rideturer i 4-5 timer hver dag. Da tror jeg min hadde kollapset ihvertfall:)
25.03.2011, 17:49
URL: http://paaloffen.blogg.no/
Karmaliving
Og ja, vi var her i en uke:-)
25.03.2011, 17:54
URL: http://www.paaloffen.blogg.no
Marlen
Ååå så herlig!! Jeg har vurdert lenge en rideferie til utlandet, jeg elsker alt som har med hester å gjøre. Det så jo utrolig fantastisk ut! Syns det var billig jeg :)
29.03.2011, 18:32
URL: http://shooorty.blogg.noNavn:

E-mail:
        
Blogg:
        
Kommentar:hits